Over reinigen, schoonmaakmiddelen en een frisse start.

Februari is alweer even op weg en is echt zo’n maand dat het qua weer nog alle kanten op kan, al is nu de kans op een Elfstedentocht toch echt wel verkeken met die nieuwe warmterecords. We zien de eerste tekenen van het voorjaar, en wat zijn we verwend de afgelopen weken, met die mooie zonnige dagen. Februari kent ook oude tradities en rituelen, zoals bijvoorbeeld op de 1ste Februari de viering van Imbolc, en 6 februari begint het Chinese nieuwe jaar, dit jaar is het het jaar van het varken.

Overal zie je sneeuwklokjes en krokussen. Mensen zitten al op terrasjes. Het is vroeg, maar het is al een beetje lente. Veel mensen gaan in het voorjaar detoxen en vasten. Alles om weer fris en fruitig, vol goede moed en hernieuwde energie de lente te verwelkomen. Vorig jaar schreef ik een blog over Ontgiften en Detoxen.  Dat kan op diverse gebieden en op verschillende manieren.

Alles draait om het maken van een nieuwe start.

 

Vroeger was, zodra de dagen gingen lengen, de grote voorjaarsschoonmaak een vaste traditie. Daarom wil ik deze keer wat vertellen over vegan schoonmaakmiddelen. 

Method

Het idee ontstond toen ik begin deze maand een gewonnen pakketje schoonmaakmiddelen van het merk Method thuisgestuurd kreeg. Wat een heerlijke producten zijn dat, het ziet er ook nog leuk uit en ruikt zalig.

Ik krijg er niets voor hoor, ben geheel onafhankelijk in mijn oordeel, maar ik wil een keer een blog aan schoonmaakmiddelen wijden omdat ik het belangrijk vind om aandacht aan te besteden.

Het beïnvloed je eigen gezondheid, je leef en woonomgeving, de aarde en wat dacht je van het dierenwelzijn. Want laten we eerlijk zijn, het is natuurlijk absurd om dieren te laten lijden voor iets als schoonmaakmiddelen. En daarbij spoelen we wekelijks miljoenen liters schoonmaakmiddel door de gootsteen, dus het lijkt mij wel de moeite waard om eens bij stil te staan.

Hier vind je een Lijst met vegan en ecologisch verantwoorde merken. Dwz geen dierlijke ingrediënten, geen dierproeven, niet schadelijk voor mens, dier en milieu.

Tip; controleer een product voor je het koopt, kijk of het een erkend merk is en er een officieel keurmerk op staat. De woorden “natuurlijk” en zelfs ”vegan” worden tegenwoordig nogal eens misbruikt om je tot de verkoop van een product te verleiden, terwijl het soms alleen maar commerciële verkooppraatjes zijn. Hier vind je officieel erkende Vegan Keurmerken

Dierproefvrije, duurzame merken die ik op dit moment in huis heb;

ecover

  • Afwasmiddel – Sodasan, Method
  • Wasmiddel – Sodasan, Ecover
  • Wasverzachter – Attitude
  • Toiletreiniger -Sodasan
  • Badkamer+ keukenreiniger – Sodasan, Method
  • Allesreiniger – Sodasan, Attitude
  • Ramen/spiegels – Attitude
  • Handzeep – Method, Faith in nature, Green soap.

Ik hoop dat je er wat aan hebt, en dat het je inspireert om je schoonmaakproducten eens kritisch tegen het licht te houden. Vegan hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn, en omdat het kwalitatief beter is, doe je er ook langer mee omdat je er weinig van hoeft te gebruiken. Er komt steeds meer op de markt, omdat de vraag naar diervriendelijk en duurzame middelen stijgt. Jij als consument bepaalt het aanbod.

Sodasan is te koop bij de betere supermarkten zoals bijvoorbeeld Ekoplaza, maar ook Albert Hein heeft Method en Ecover gewoon in de schappen staan en zelfs Blokker verkoopt Attitude. Dus zo ingewikkeld is het niet, en vergeet niet dat je met (schoonmaak)azijn en baking soda ook al een eind komt.

Mocht je na de schoonmaak je huis ook energetisch willen reinigen, kijk dan hier.

Lekker op zo’n mooie zonnige dag de ramen open, vrolijk muziekje aan en aan de schoonmaak, weg met die oude energie en dat oude winterstof.

Ik wens je veel plezier met de (grote) schoonmaak.

Bedankt voor je interesse.

Liefs,

Eveline 💚

4 gedachten over “Over reinigen, schoonmaakmiddelen en een frisse start.

  1. Het is wel leuk om te zien dat zelfs voor de kleinere portemonnee er bij de Action een hele serie schoonmaakproducten te krijgen zijn, die bestaan uit natuurlijke ingrediënten en biologisch afbreekbaar zijn.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ja dat is waar, al zijn deze producten meestal niet vegan, en de ingrediënten discutabel. Action verkoopt wel handzeep van Herb & Bløm, een vegan en dierproefvrij merk, voor maar € 1,69!

      Like

Plaats een reactie